Teatre Romea - Propietat

Teléfono Ilpra Systems España93 317 29 79 | Mapa Ilpra Systems EspañaC/ Hospital, 51 (08001 - Barcelona) | Email Ilpra Systems EspañaAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Historia del teatro Romea

Premi Teresa Cunillé

Bases

Bases de la Primera Convocatòria - Setembre 2018

La Propietat del Teatre Romea convoca la primera edició del Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre en català que, a partir d'aquesta convocatòria, tindrà caràcter bianual.

Aquest Premi sorgeix d’una iniciativa conjunta de l'actriu Teresa Cunillé i la Propietat del Teatre Romea. La seva finalitat és incentivar i donar suport a la recerca sobre la història del teatre català, definint una temàtica específica per a cada convocatòria, de manera que es puguin anar tractant diferents períodes i temàtiques que, per diferents motius, encara no han estat objecte d'estudi de la historiografia.

El Premi compta amb el suport a l’elaboració dels treballs del Centre de Documentació del Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de Barcelona. Aquest centre posa a disposició dels investigadors diversos fons documentals que recullen fotografies, cartells, crítiques i altres materials sobre el tema de la convocatòria. D'altra banda, la propietat del Teatre Romea disposa d'un fons de consulta de premsa, des de l'any 1967 fins al 1988, que es podrà consultar al mateix teatre.

Temàtica

En aquesta primera convocatòria el premi s'ofereix al millor treball en l'àmbit del teatre català contemporani.

Requisits

Poden aspirar a aquest premi els estudiosos i investigadors en la recerca de les arts escèniques.

Els treballs, redactats en català, hauran de ser originals i inèdits i hauran de tenir un màxim de cent cinquanta pàgines en format ISO A4, amb un interlineat d’un espai i mig.

Calendari

El termini per lliurar els treballs és el dia 4 de juliol de 2019, aniversari de la mort de Frederic Soler ‘Pitarra’.

El jurat farà públic el seu veredicte el dia 18 de novembre de 2019, aniversari de la inauguració del Teatre Romea, l'any 1863.

Els treballs no premiats es podran recollir a la seu del Teatre Romea fins al 15 de desembre. El Teatre no es compromet a tenir-los a disposició dels autors després d’aquesta data.

Lliurament de treballs

1. Les candidatures al premi s’hauran de tramitar telemàticament per mitjà del següent formulari, en el qual podran adjuntar el treball en PDF o Word (Màxim 8 Mb). Si el treball supera els 8 Mb, enviar-lo adjunt en un correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

Aquest camp és obligatori.
Aquest camp és obligatori.
Correu no vàlid
Aquest camp és obligatori.
Pujada d'arxiu fallida. Recorda que has de pujar els teus treballs en PDF o Word, i que el pes màxim de l'arxiu ha de ser inferior a 8 Mb. Si el teu treball pesa més de 8 Mb, envia'ns-el adjunt en un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Escrigui el codi de seguretat Escrigui correctament el codi de seguretat
Ha d'acceptar les condicions de privacitat

2. A més, cinc exemplars impresos en paper —acompanyats del comprovant de la tramitació telemàtica— hauran de ser dipositats a la seu del Teatre Romea (carrer de l'Hospital 51, 08001 Barcelona) abans de les 12hs del dia 4 de juliol.

No s'acceptarà cap treball rebut fora de termini o bé que no compleixi els requisits establerts.

Jurat

El jurat estarà format per les persones següents:

Sra. Laura Cendrós, representant de la Propietat del Teatre Romea, com a presidenta.

Actuaran com a vocals els Srs. Enric Ciurans, professor d'arts escèniques de la Universitat de Barcelona; Narcís Comadira, escriptor i traductor; Francesc Foguet, coordinador del Màster Universitari en Estudis Teatrals de la Universitat Autònoma de Barcelona; Enric Gallén, professor de Literatura Catalana de la Universitat Pompeu Fabra; i Albert Mestres, escriptor i professor de l'Institut del Teatre de Barcelona.

La Sra. Araceli Vilarrasa, representant de la família Vilarrasa-Cunillé, com a secretària.

El Jurat queda facultat per interpretar les bases, per resoldre qualsevol incidència i també es reserva el dret de no adjudicar el premi. La seva decisió serà inapel·lable.

Dotació

La dotació del premi és de 4.000 euros. La persona premiada rebrà, a més, un diploma acreditatiu.

El treball premiat serà difós en edició digital alRedit (Reservori digital del Institut) i podrà optar a ser publicat en edició paper dins de les col·leccions del servei de publicacions de  l'Institut del Teatre. Els autors/es mantindran la propietat del treball.

Exposició

El Centre de Documentació del Museu de les Arts Escèniques (DMAE) de l'Institut del Teatre organitzarà una exposició sobre la temàtica del treball guanyador, en la qual els autors guardonats podran ser convidats a participar en el comissariat.

Veredicte

PDF per Imprimir

Imprimeix

Teléfono Ilpra Systems España
93 317 29 79

Mapa Ilpra Systems España
C/ Hospital, 51
(08001 - Barcelona)

Email Ilpra Systems España
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.